Volgen:
Pasta's

Pasta met bolognese saus

Een hemels pastagerecht met zelfgemaakte bolognesesaus.
Gedaan met kant-en-klare spaghetti bolognese of bolognese saus uit potten, doosjes of blikjes.
De lekkerste pasta met bolognese saus maak je zelf!


Pasta met bolognese saus

Bereidingstijd: 60min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 4 personen

  • 500g kalfsgehakt
  • 500g champignons
  • 1 ajuin
  • 350g spirelli
  • 500ml melk
  • 1 rode paprika
  • 2 doosjes tomatensaus (2x330ml, bv. Tomato Frito)
  • 1 blik tomatenpuree (70g)
  • peper & zout
  • 1 knoflookteentje
  • spaghettikruiden
  • sausbinder (maïzena – witte sauzen)
  • bakboter of olie
  • gemalen kaas
  • 1 wortel (±100g)

Bereiding:

  1. Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
    Pel en snij de ajuin en de knoflook fijn.
    Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
    Schil en snij de wortel in schijfjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg het kalfsgehakt toe, plet fijn met een vork en laat mooi bruin bakken.
    Voeg de knoflook, wortel en paprika toe en laat meebakken.
  4. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de champignons toe.
    Bak de champignons mooi bruin (zorg dat het vocht verdwenen is).
  5. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta af.
  6. Doe de 500ml melk in een pot en kruid met peper en zout.
    Laat de melk inkoken en voeg, al roerend, de sausbinder toe tot de saus lichtjes indikt.
  7. Haal de pot van het vuur, voeg de tomatensaus toe en roer goed samen.
    Voeg de tomatenpuree toe, kruid met de spaghettikruiden en meng samen.
  8. Voeg het gehakt-groentenmengsel en de champignons toe en meng goed samen.
    Meng de pasta door de bolognese saus.
  9. Serveer de pasta met bolognese saus met gemalen kaas.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Tiffany

    Hey!,

    hoeveel keer kun je hier van eten (hoeveel personen/borden)?

    Groetjes
    Tiffany

    3 juli 2018 at 10:07 PM
    • Reply Jennifers kookkunsten

      Tiffany, dit recept is voor vier personen 😉

      4 juli 2018 at 7:51 PM