Volgen:
Pasta's

Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara, een echte Italiaanse pastaklassieker.
Pasta met krokante spek, verse geraspte kaas en een smeuïg sausje op basis van eieren en kaas.
Met slechts enkele ingrediënten tover je dit heerlijk pastagerechtje op tafel.


Pasta alla carbonara

Bereidingstijd:  25min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 100g spek (reepjes)
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eieren
  • 50g pecorino (blok) + extra (afwerking)
  • 200g linguine
  • zwart peper & zout
  • peterselie (vers, afwerking)

Bereiding:

  1. Pel en snij de knoflook fijn.
    Rasp de pecorino fijn.
    Hak de peterselie fijn.
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  3. Bak de spekreepjes in een hete pan, zonder vetstof, mooi krokant.
    Voeg de knoflook toe en laat enkele minuten meebakken.
    Haal de pan van het vuur.
  4. Klop de eieren los in een kom.
    Meng de geraspte kaas eronder.
    Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Meng de pasta door de spek en knoflook.
    Voeg het eiermengsel toe en meng goed samen.
    Zet de pan op een matig vuur en laat, al roerend, garen (de eieren mogen niet stollen).
    Kruid met zwarte peper.
  6. Werk af met de gehakte peterselie en geraspte kaas.

Inspiratiebron*:  Colruyt – Basis keuken (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments