Volgen:
Voorgerechten

Paprikasoep

Een heerlijk en feestelijk soepje van paprika.
Ook met een simpel maar lekkere soep kun je scoren bij de gasten met de feestdagen.
Deze paprikasoep is super eenvoudig te bereiden en kan men perfect op voorhand klaarmaken.


Paprikasoep

Bereidingstijd: 25min. + 25min. soep laten koken

Ingrediënten: 4 personen

  • 450g paprikareepjes (diepvries)
  • 2 aardappelen
  • 2 eetlepels mascarpone (+ afwerking)
  • 1 ajuin
  • 2 kippenbouillonblokjes (bv. Knorr)
  • peper en zout
  • 1,50l water
  • bakboter of olie
  • bieslook (afwerking)

Extra benodigdheden

  • staafmixer
  • zeef

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin in grove stukken.
    Schil, was en snij de aardappelen in grove blokjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een grote pot en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg de aardappelblokjes, de kippenbouillonblokjes en het water toe.
  5. Breng het geheel aan het koken, dek af en laat 25 minuten koken.
  6. Klop 2 eetlepels mascarpone met een beetje vocht van de soep op in een kom.
  7. Haal de pot van het vuur en mix de soep fijn met een staafmixer.
    Zeef de paprikasoep, zodat de paprika vellen en eventueel pitjes worden verwijderd.
  8. Roer de mascarpone onder de warme soep.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.
    Werk af met bieslook en eventueel nog met mascarpone.Paprikasoep

Inspiratiebron*: Smakelijk 2! (Colruyt) (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie