Volgen:
Hoofdgerechten

Papillot van zalm met aardappelen in de schil

Een smaakvol hoofdgerecht met aardappelen, zalm, groentjes en een romige saus.
Papillot met zalm is het ideale gerecht voor wie graag vis eet met de feestdagen.
Het is niet alleen een enorme smaakbom, maar het oogt ook heel feestelijk.


Papillot van zalm met aardappelen in de schil

Bereidingstijd: 45min. + 20min. papillot in de oven + 25min. aardappelen laten koken

Ingrediënten: 2 personen

Papillot van zalm

  • ±400g prei
  • 2 wortelen (±250g)
  • 125g zure room (bv. Campina)
  • 50ml witte wijn
  • 2 zalmfilets
  • 1 visbouillonblokje (bv. Knorr)
  • bakboter of olie
  • zwarte peper & zout

Aardappelen in de schil

  • 4 aardappelen
  • gemalen kaas
  • klontje boter
  • zout

Extra benodigdheden

  • 2 vellen bakpapier
  • 2 vellen aluminiumfolie
  • bakplaat

Bereiding:

Papillot van zalm

  1. Snij de prei in ringen en spoel af.
    Schil en snij de wortelen in schijfjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pot en voeg de prei en wortelen toe.
    Laat bakken tot de groenten gaar zijn.
    Verkruimel het visbouillonblokje erover en meng de zure room eronder.
    Laat 5 minuten stoven.
  3. Kruid de zalm met zwarte peper en zout.
  4. Neem 2 vellen aluminiumfolie en leg daar bovenop 2 vellen bakpapier.
    Verdeel het groentenmengsel over de 2 vellen bakpapier.
    Leg boven het groentenmengsel de zalmfilets.
    Verdeel de 50ml witte wijn over elke zalm-groentenmengsel.
    Sluit elk pakketje zorgvuldig zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen
  5. Gaar de papillot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C op een bakplaat.
    Aardappelen in de schil
  6. Spoel de aardappelen af.
    Doe de aardappelen in een pot met water en een snufjes zout en breng het water aan het koken.
    Kook de aardappelen 25 minuten en giet vervolgens af.
  7. Maak een inkeping in alle aardappelen.
    Doe een klontje boter en gemalen kaas in de inkeping van alle aardappelen.
  8. Serveer de aardappelen in de schil bij de papillot van zalm.

Tip(s)

  • Gebruik je grote aardappelen? Laat de aardappelen dan langer koken.
    Gebruik je zeer kleine aardappelen? Laat de aardappelen dan minder langer koken.
  • Wacht niet te lang om de aardappelen te koken, anders is de papillot al klaar en de aardappelen niet.
  • Gebruik je zalm uit de diepvries? Laat dan eerst ontdooien vooraleer men aan het recept begint.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie