Volgen:
Nagerechten

Pannenkoeken

Heerlijke verse pannenkoeken.
Een pure verwennerij voor groot en klein!
Heerlijk met boter, confituur, siroop, suiker, …


Pannenkoeken

 Bereidingstijd: 40min.

Ingrediënten: 8 stuks

  • 2 eieren
  • 3 pakjes vanillesuiker (3x8g)
  • 500ml halfvolle melk
  • zelfrijzende bloem
  • bakboter
  • pannenkoekenbeleg naar keuze: boter, suiker, siroop, confituur, …

Extra benodigdheden

  • pannenkoekenpan

Bereiding:

  1. Klop de eieren samen met de vanillesuiker in een kom.
  2. Voeg de 500ml melk toe en meng goed samen.
  3. Voeg, al roerend, de zelfrijzende bloem toe tot het beslag een beetje dik is.
    (Het beslag mag niet te dik maar ook niet te lopen zijn.)
  4. Smelt bakboter in een pan en bak pannenkoeken van het beslag.
    (Draai de pannenkoek om als het bovenaan droog is.)
  5. Serveer de pannenkoeken met beleg naar keuze: boter, suiker, siroop, confituur, …

Tip(s)

  • Is het beslag te dik? Voeg dan melk toe. Is het beslag te dun? Voeg dan bloem toe.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie