Volgen:
Nagerechten

Panna cotta met mangocoulis

Een heerlijke panna cotta met een coulis van mango.
Zeer simpel en perfect op voorhand klaar te maken. 
Een kleurrijk, licht en fris nagerecht.


Pasen en mangocoulis…

Oef… ik heb nog een paasreceptje op tijd kunnen maken: panna cotta met mangocoulis. Ik vreesde dat het niet meer op tijd ging lukken, maar mis gedacht. Het was trouwens al lang geleden dat ik nog panna cotta had gegeten, dus het smaakte dubbel zo lekker! Zeker met de frisse smaak van de mangocoulis erbij, njammie! Dit nagerechtje is trouwens perfect op voorhand klaar te maken 😉 . Ideaal voor met Pasen! Ik had wel een mangocoulisdrama gehad… Bij de eerste poging was de mangocoulis veel te vloeibaar, het recept zat dus totaal nog niet goed. Normaal ging ik wachten tot in de vakantie om een beter recept te voorzien maar ik had geen geduld (whoops). Het recept moest zo snel mogelijk in orde gebracht worden. En voila!  Het is gelukt 😀 . En het ziet er vele beter uit dan de eerste versie. 

Panna cotta met mangocoulis

Bereidingstijd: 50min. + 3u. panna cotta en 2u. mangocoulis laten opstijven in de koelkast + afkoelen suikerwater en mangocoulis

Ingrediënten: 2 personen

Panna cotta

  • 1,5 blaadjes gelatine
  • 75ml melk
  • 250ml room
  • 40g kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-aroma
  • munt (afwerking)

Mangocoulis

  • 1 mango
  • 40ml water
  • 40g kristalsuiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1/2 blaadje gelatine

Extra benodigdheden

  • staafmixer
  • zeef

Bereiding:

Panna cotta

  1. Doe de room, kristalsuiker en vanille-aroma in een steelpan/pot.
    Breng aan de kook en laat, al roerend, 20 minuten inkoken op een matig vuur.
  2. Week 1,5 blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water.
  3. Doe ondertussen de melk in een andere steelpan/pot en breng even aan de kook.
    Haal van het vuur.
  4. Knijp de blaadjes gelatine uit en laat oplossen in de gekookte melk.
  5. Giet de melk bij de room-suikermengsel en meng goed samen.
  6. Giet het mengsel in glaasjes.
  7. Laat minstens 3 uur. opstijven in de koelkast.

Mangocoulis

  1. Doe de 40ml water en 40g kristalsuiker in een steelpan/pot.
    Breng, al roerend, aan de kook en blijf roeren tot de kristalsuiker is opgelost.
    Haal van het vuur en laat volledig afkoelen (eventueel in de koelkast).
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees, langs de pit, eraf.
    Snij de helft van de mango in grove blokjes en de andere helft in fijne blokjes (dit is voor de afwerking).
  3. Doe de grove blokjes mango, de citroensap en het afgekoelde suikerwater in een pot.
    Mix met een staafmixer tot een glad geheel.
    Zeef indien nodig de mangocoulis.
  4. Week 1/2 blaadje gelatine 5 minuten in een kom met koud water.
  5. Doe ondertussen de mangocoulis in een steelpan/pot en breng even aan de kook.
  6. Knijp het blaadje gelatine uit en laat oplossen in de mangocoulis.
  7. Doe de mangocoulis, van zodra deze afgekoeld is, op de panna cotta.
  8. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

  1. Werk de panna cotta af met de fijne blokjes mango en munt.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie