Volgen:
Nagerechten

Panna cotta met frambozencoulis

Een heerlijke panna cotta met een coulis van frambozen.
Het is super simpel te maken en kan perfect een dag op voorhand worden klaargemaakt.
Een feestelijk, verrukkelijk en licht nagerecht.


Panna cotta met frambozencoulis

Bereidingstijd:  50min. + 3u. panna cotta laten opstijven in de koelkast + 30min. frambozencoullis afkoelen in de koelkast

Ingrediënten: 4 personen

Panna cotta

  • 3 blaadjes gelatine
  • 150ml melk
  • 500ml room (bv. Campina)
  • 80g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Frambozencoulis

  • 250g frambozen
  • 6 eetlepels kristalsuiker
  • 4 eetlepels water

Afwerking

  • munt

Extra benodigdheden

  • zeef

Bereiding:

Panna cotta

  1. Doe de room en kristalsuiker in een steelpan/pot en schraap de binnenkant van de vanillestokken erbij.
    Breng aan de kook en laat, al roerend, 20 minuten indikken op een matig vuur.
  2. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water.
    Doe ondertussen de melk in een andere steelpan/pot en breng aan de kook.
    Haal de steelpan/pot van het vuur.
    Kneep de blaadjes gelatine uit en laat oplossen in de melk.
  3. Giet de melk bij de room-suikermengsel en meng goed samen.
  4. Giet de panna cotta in glaasjes.
  5. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Frambozencoulis

  1. Hou enkele frambozen opzij voor de afwerking.
    Doe de rest van de frambozen in een pot samen met 6 eetlepels kristalsuiker en 4 eetlepels water.
    Zet op een matig vuur en laat, regelmatig in roeren, 5 minuutjes pruttelen.
  2. Zeef de frambozencouilis (om de pitje te verwijderen).
    Laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Afwerking

  1. Doe de frambozencoulis voorzichtig op de panna cotta.
    Werk de panna cotta af met frambozen en munt.

Tip(s)

  • Is de frambozencoulis te zuur? Voeg dan nog kristalsuiker toe.
  • Je kan de panna cotta met frambozencoulis al een dag op voorhand volledig afwerken maar bewaar dan wel in de koelkast.

Panna cotta met frambozencoulisInspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie