Volgen:
Pasta's

Ovenschotel met penne, broccoli, champignons en spek

Een heerlijke ovenschotel met pasta, groentjes en spek.
Ovenschotels, ideaal om het toch lekker warm te krijgen terwijl het buiten koud is.
Men kan deze ovenschotel ook perfect vegetarisch maken door het spek achterwege te laten.


Ovenschotel met penne, broccoli, champignons en spek

Bereidingstijd: 30min.+ 15min. ovenschotel in de oven

Ingrediënten: 2 personen

  • 250g penne
  • 1 ajuin
  • 1 broccoli
  • 200ml room (bv. Campina)
  • 250g champignons
  • 100g gemalen kaas
  • 1 groentenbouillonblokje (bv. Knorr)
  • peper en zout
  • 100g spek (reepjes)

Extra benodigdheden

  • ovenschotel
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin fijn.
    Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
    Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Voeg de broccoliroosjes de laatste 5 minuten toe.
    Giet de pasta en broccoli vervolgens af.
  3. Bak het spek in een grote hete pan, zonder vetstof, mooi krokant.
    Voeg de ajuin toe en laat enkele minuten meebakken.
    Doe de champignons erbij en bak mooi bruin.
  4. Voeg de room toe en verkruimel het groentenbouillonblokje erover.
    Kruid eventueel nog af met peper.
    Laat de saus enkele minuten inkoken.
  5. Doe de pasta en broccoli in een ovenschotel en giet de saus erover.
    Bestrooi met de gemalen kaas.
  6. Plaats de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C op een bakplaat.

Tip(s):

  • Laat de spekreepjes achterwege en men krijgt een perfect vegetarisch pasta-ovenschotel.

Inspiratiebron*: Solo (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie