Volgen:
Pasta's

Ovenschotel met pasta, gehakt, prei en tomaat

Een hartverwarmende ovenschotel met pasta, gehakt, prei en tomaat.
Deze ovenschotel is in een handomdraai klaar en kan perfect tevoren worden klaargemaakt.
Een smaakvolle en goedgevulde ovenschotel, perfect om de koude winterdagen door te komen.


Ovenschotel met pasta, gehakt, prei en tomaat

Bereidingstijd:  40min. + 15min. pasta laten koken + 10min. ovenschotel in de oven

Ingrediënten: 4 personen

  • 200g kalfsgehakt
  • 1 ajuin
  • 500g prei
  • 100g gemalen kaas
  • 150g spirelli
  • 1 tomaat
  • 500ml tomatensaus (doosje, bv. Tomato Frito)
  • bakboter
  • tijm
  • basilicum
  • peper & zout

Extra benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin fijn.
    Snij de prei in ringen en spoel af.
    Spoel de tomaat af en snij in blokjes.
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  3. Smelt een beetje bakboter in een pan en voeg het kalfsgehakt toe.
    Plet het gehakt fijn met een vork en laat mooi bruin bakken.
    Haal het gehakt uit de pan.
  4. Bak de ajuin in dezelfde pan enkele minuten.
    Voeg de prei toe en laat 5 minuten meebakken.
    Voeg de tomaat en tomatensaus toe.
    Breng op smaak met basilicum, tijm, peper en zout.
    Laat 5 minuten sudderen op een laag vuur.
  5. Voeg de pasta en gehakt toe en roer goed om.
  6. Giet de pasta met saus in een ovenschaal en bestrooi met de gemalen kaas.
  7. Plaats de ovenschotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C op een bakplaat.

Tip(s)

  • Deze pastaschotel kan perfect op voorhand worden gemaakt (doet wel de gemalen kaas erop vlak voor de schotel in de oven gaat).

Ovenschotel met pasta, gehakt, prei en tomatenInspiratieron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie