Volgen:
Pasta's

Ovenschotel met pasta en pompoen

De herfst is het seizoen van de pompoenen.
Naast pompoensoep, kan je zoveel andere lekkere gerechten bereiden met pompoen.
Zoals deze ovenschotel, een top combinatie tussen pasta en pompoen!


Ovenschotel met pasta en pompoen

Bereidingstijd: 35min. + 15min. pasta laten koken + 25min. ovenschotel in de oven

Ingrediënten: 4 personen

  • 200g penne
  • 1/2 butternut pompoen (flespompoen)
  • 1 ajuin
  • bakboter
  • 100g spekreepjes
  • 500ml tomatensaus (doosje, bv. Tomato Frito)
  • 1 tomaat
  • peper & zout
  • oregano
  • spaghettikruiden
  • basilicum
  • 100g gemalen kaas

Extra benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  2. Maak de pompoen schoon en snij het vruchtvlees in blokjes.
    Pel en snij de ajuin fijn.
    Was en snij de tomaat in blokjes.
  3. Smelt bakboter in een pan en bak de spek mooi bruin.
  4. Voeg de ajuin toe en laat enkele minuten bakken
  5. Voeg de pompoenblokjes toe en laat enkele minuten bakken.
  6. Voeg de tomatensaus en de tomaat toe.
    Kruid met peper, zout, oregano, spaghettikruiden en basilicum en laat 5 minuten sudderen.
  7. Meng de pasta onder de groentensaus en giet vervolgens alles in een ovenschaal.
    Strooi de gemalen kaas er overheen.
  8. Plaats de ovenschotel 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C op een bakplaat.

Inspiratiebron*: Albert Heijn (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie