Volgen:
Pasta's

Ovenschotel met macaroni, broccoli en gehakt

Een heerlijke ovenschotel met macaroni, gehakt en broccoli in een smeuïge ricottasausje.
Ovenschotels smaken gewoon àltijd, maar in de winter toch net iets meer.
In geen tijd staat deze heerlijke hartverwarmende maaltijd op tafel.


Ovenschotel met macaroni, broccoli en gehakt

Bereidingstijd: 25min. + 10-15 min. pasta & broccoli laten koken + 10min. ovenschotel in de oven

Ingrediënten: 4 personen

  • 200g macaroni
  • 250 (varkens-) gehakt
  • peper en zout
  • 500g broccoli
  • 1 ajuin
  • 250g ricotta
  • scheutje melk
  • 80g Parmezaanse kaas (poedervorm) + extra (afwerking)
  • 1 theelepel peterselie (gedroogd)
  • nootmuskaat
  • bakboter of olie

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • ovenschaal

Bereiding:

  1. Pelen snij de ajuin fijn.
    Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Voeg de broccoliroosjes de laatste 10 minuten toe.
    Giet de pasta en broccoli vervolgens af.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  4. Voeg het gehakt toe, plet fijn met een vork en laat mooi bruin bakken.
    Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de ricotta, peterselie, nootmuskaat, Parmezaanse kaas en een scheutje melk toe.
    Laat de ricotta mooi smelten.
  6. Voeg de pasta en broccoli aan de saus toe en meng samen.
    Doe het geheel in ovenschaal.
    Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  7. Plaats de ovenschotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C op een bakplaat.

 

Inspiratiebron*:
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments