Volgen:
Hoofdgerechten

Nasi goreng met spiegelei, sla en tomaten

Een heerlijke schotel nasi goreng met spiegelei, sla, tomaten en … ketchup.
Zin in iets ongewoons maar toch iets lekker? Probeer dan zeker en vast deze nasi goreng uit.
Een vreemde maar overheerlijke combinatie!


Nasi goreng met spiegelei, sla en tomaten

Bereidingstijd: 40min. + 10min. rijst laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 75g erwten (diepvries)
  • 1 zakje rijst (1x125g)
  • bakboter of olie
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 1 prei (±350g)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 krop sla
  • 2 tomaten
  • 3 lente-uitjes (±150g)
  • ketchup

Bereiding:

  1. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de rijst toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de rijst vervolgens af.
  2. Snij de prei in ringen en spoel af.
    Was en snij de tomaat in blokjes.
    Maak de sla schoon, spoel af en breek de sla in grove stukken.
    Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een (wok-) pan en voeg de prei toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  4. Voeg de erwten en de lente-uitjes eraan toe.
    Laat enkele minuten meebakken.
  5. Voeg de rijst toe en breng op smaak met de ketjap en de sojasaus
    Roer alles goed door elkaar en laat op een matig vuur verder bakken.
  6. Breek ondertussen één ei in een kom en kruid met zout en peper.
    Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak het ei tot een spiegelei.
    Doe voor het andere ei dezelfde handeling.
  7. Verdeel de sla en tomaten over de twee borden.
    Doe daarop de nasi goreng en leg tenslotte het spiegelei erop.
  8. Serveer een portie ketchup bij de nasi goreng met spiegelei, sla en tomaten.

Nasi goreng met spiegelei, sla en tomatenInspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie