Volgen:
Hoofdgerechten

Nasi goreng met kalkoen

Nasi goreng, gebakken rijst met kalkoen, erwten, prei, lente-uitjes en sjalot.
Een zeer smaakvol en simpel gerecht om klaar te maken.
Een perfecte maaltijd voor doordeweeks.


Nasi goreng met kalkoen 

Bereidingstijd: 45min + 10 min. rijst laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 1 zakje rijst (1x125g)
  • 1/2 kippenbouillonblokje (bv. Knorr)
  • 250g kalkoen
  • kalkoen- of kippenkruiden
  • 100g erwtjes (diepvries)
  • 1 prei (±450g)
  • 3 lente-uitjes (±80g)
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepel ketjap
  • 5 eetlepel sojasaus
  • bakboter of olie
  • peper & zout

Bereiding:

  1. Breng een pot met water en ½ kippenbouillonblokje aan het koken.
    Voeg de rijst toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de rijst vervolgens af.
  2. Pel en snij de sjalot in fijne ringen
    Snij de prei in ringen en spoel af.
    Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.
    Snij de kalkoen in reepjes en kruid met kalkoen- of kippenkruiden.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de sjalot toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  4. Voeg dan de kalkoenreepjes toe.
    Laat meebakken tot de kalkoenreepjes mooi bruin zijn.
  5. Voeg de prei, erwten en de lente-uitjes toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  6. Doe de rijst erbij en breng op smaak met 3 eetlepels ketjap en 5 eetlepels sojasaus.
  7. Klus de eieren los in een kom en kruid met peper en zout.
    Maak een kuiltje in het midden van de nasi goreng.
    Giet de eieren in het midden van de pan en roer tot er mooie vlokjes ontstaan.

Inspiratiebron*:  Libelle Lekker (Website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments