Volgen:
Aperitiefhapjes

Mini worstenbroodjes

Curryworstjes bedekt met een bladerdeeglaagje.
Een heerlijk en eenvoudig borrelhapje voor met de feestdagen (of andere feestgelegenheden).
Deze mini worstenbroodjes zijn eenvoudig klaar te maken en nog eens super lekker ook.


Mini worstenbroodjes

Bereidingstijd: 20min. + 10min. bladerdeeg laten rusten + 20-25min. worstenbroodjes bakken in de oven

Ingrediënten: 10 stuks

  • 1 vel bladerdeeg (40x24cm)
  • 10 mini frikadellen (diepvries)
  • 1 eidooier
  • water
  • ketchup

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenpenseel

Bereiding:

  1. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en volg de instructies die op de verpakking staat.
    (Mijn bladerdeeg moest 10 minuten rusten.)
  2. Leg het bladerdeeg open en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  3. Leg één mini frikadel op het bladerdeeg (om de breedte te bepalen).
    Snij, iets minder dan de breedte van de frikadel, het bladerdeeg in repen.
    (De mini frikadellen steken dan nog een beetje uit het bladerdeeg).
  4. Wikkel een reep bladerdeeg rond een mini frikadel (zorg voor twee lagen bladerdeeg rond de frikandel).
    Snij het overtollige deeg van de reep af.
    Doe dit voor de andere negen mini frikadellen.
  5. Prik eventueel nog gaatjes met een vork aan de bovenkant van de mini worstenbroodjes.
  6. Leg de mini worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier.
  7. Doe de eidooier en een beetje water in een kommetje en meng samen.
    Bestrijk hiermee met een keukenpenseel de worstenbroodjes.
  8. Bak de worstenbroodjes ±20-25min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
  9. Serveer de mini worstenbroodjes met ketchup.Mini worstenbroodjes

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Sanne

    Ziet er echt lekker uit, dit wil ik wel eens proberen om te maken.

    11 december 2017 at 2:34 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Leuk om te horen, zeker eens proberen Sanne 😉

      11 december 2017 at 8:18 PM

    Plaats een reactie