Volgen:
Inspiratie

Mijn doelen | 2017

Het jaar 2017 loopt op zijn einde.
Een terugblik hoe 2017 voor mij was, aan de hand van doelen die ik voor ogen had.
Verder kijk ik ook even naar de toekomst met wat ik nog allemaal wil realiseren.


Mijn doelen | 2017

Mijn doelen

Sinds ik alleen woon (zo’n 2 jaar geleden) heb ik voor mezelf een lijstje met doelen gemaakt.  Op die manier heb ik iets om me mee bezig te houden, iets om naar uit te kijken. Het eerste jaar werd er niets behaald. Simpelweg omdat ik pas was verhuisd en alles nog op een rijtje moest zetten. Het jaar erop werden heel wat doelen behaald. Soms ging het vlot maar af en toe ging het ook niet helemaal van een leien dakje…

Mijn doelen:

 • Auto kopen
 • Rijbewijs halen
 • Een kat in huis halen
 • Kookcursus starten
 • Visitekaartjes voor de blog
Auto kopen

In de zomer van 2016 zaten mijn rijlessen met de rijschool erop. Dat betekent oefenen, in mijn eentje, en daarvoor heb je dus een auto nodig. Ik had al snel een auto op het zicht, maakte een afspraak voor een testrit, alles was geregeld. En toen twee dagen later (ik was toen een weekendje weg) kreeg ik telefoon. Wegens een misverstand hadden ze de auto al verkocht! Ik was toen heel kwaad en teleurgesteld tegelijkertijd. De moed zonk in mijn schoenen en de komende maanden vond ik maar geen auto dat binnen mijn budget paste. En toen in februari 2017 zag ik plots een mooi autootje op de website. “Dit wordt mijn autootje” dacht ik toen. Normaal gezien moet je eerst een afspraak maken maar ik ben direct naar daar gegaan voor een testrit. En ziezo! Die dag de papieren getekend en een paar weken later was ie van mij. Ik doopte mijn Opel Corsa met de naam Furby. Super content dat ik haar heb 😀 .

Auto kopen: doel behaald!

Mijn auto, Furby

Rijbewijs halen

Een paar jaar geleden probeerde ik mijn rijbewijs al eens te halen maar door mijn studies had ik dit verwaarloost. Resultaat: rijbewijs vervallen en drie jaar (!) wachten om opnieuw te kunnen beginnen. Verschrikkelijke regelgeving. Na drie jaar wachten en eindelijk een auto te hebben, kon ik terug een poging doen om mijn rijbewijs te halen. Geloof me, oefenen in je eentje was (in het begin) enorm rampzalig: stilvallen op plaatsen waar je totaal niet wil stilvallen (denk maar aan kruispunten), boze chauffeurs die weinig geduld hebben en beginnen te toeteren, verkeerd schakelen (in plaats van in eerste te zitten in derde te zitten), … en zo kan ik nog even doorgaan. Iedere autorit zat ik met een ei in mijn broek… Ik heb van februari tot september geoefend geoefend en geoefend. Het ging steeds beter en beter! Gewoon niet opgeven. Ik zag dat in december mijn voorlopig rijbewijs zou vervallen. Paniek! Direct een afspraak gemaakt om het praktisch rijexamen af te leggen en nog een oefenles ervoor. De oefenles was echt maar ook echt rampzalig. Niets lukte en ik kreeg nog meer stress… Raar maar waar, tijdens het examen ging alles van zelf! En ik was geslaagd! En dat van de eerste keer, yeeeey 😀 . Ik ben eerlijk gezegd super trots op mezelf dat ik alles in mijn eentje heb gedaan en geregeld.

Rijbewijs halen: doel behaald!

Een kat in huis halen

Ik heb altijd katten in mijn leven gehad, maar toen ik alleen ging wonen niet meer. Het eerste jaar was ik er niet mee bezig om een huisdier te nemen. Ik denk dat ik nog moest wennen om alleen te wonen. Na een jaar begon ik toch te twijfelen en twijfelen en uiteindelijk heb ik de knoop toch doorgehakt: er komt een kat in huis! Zo is er terug meer leven in huis en heb ik iemand… om mee te babbelen. Ik stelde een brief op met een voorstelling van mezelf en waarom ik een kat wil. Daarna stuurde ik de brief naar verschillende asielen en opvangen. Ik kreeg al snel antwoord terug van opvang Sniffings Snouts. En toen ging alles in een stroomversnelling, in dezelfde week stond ik in de opvang klaar om een katje te kiezen. Geen simpele keuze. Uiteindelijk koos ik voor een zeer knuffelbaar zwart puberkatje, dat heel raar nog geen naam had gekregen. Het was enkele weken wennen met een katje in huis maar nu kan ik echt niet meer zonder hem. En voor degene die het nog niet weten, mijn lief bolleke heb ik Pitou gedoopt <3.

Een kat in huis halen: doel behaald!Pitoutje

Kookcursus starten

Drie jaar geleden wou ik al een kookcursus starten maar helaas had ik er geen geld voor. Het jaar erop zat ik met een verhuis en toen ik eindelijk de moed had om te starten, zag ik dat het hopeloos was om er met het openbaar vervoer er te geraken. Maar nu heb ik een auto dus kon ik me eindelijk inschrijven 😀 . In het begin nog getwijfeld of het iets voor mij ging zijn. Maar ik ben toch super blij dat ik de stap heb gezet. De lessen zijn super leuk en ik leer veel bij! De collega’s zijn ook toffe mensen en heel leuk om mee samen te werken, een gezellig team.  Het enige waar ik soms tegenop zie, is om er naar toe te rijden maar dat heb ik er voor over. Ik volg nu warme keuken (start to cook) en ik ben ondertussen ingeschreven voor de tweede module koude keuken (start in februari).

Kookcursus starten: doel behaald!

Visitekaartjes voor de blog

Ik ben al een jaar (of misschien al twee jaar) bezig met het ontwerpen van visitekaartjes. Eerlijk gezegd dacht ik dat het gemakkelijk ging zijn om kaartjes te maken, maar zo’n ontwerp in elkaar steken is toch niet simpel en tijdrovend. Uiteindelijk had ik een ontwerp waar ik toch redelijk tevreden mee ben. De volgende stap is dus om de kaartje te laten drukken. Omdat ik zo onzeker ben over online bestellen en hoe de kwaliteit ging zijn, stelde ik het telkens uit om de kaartjes te laten drukken. Tot op een dag dat ik plots een reclame mail kreeg met enkele kortingen. Ik dacht “Nu is het moment”. Dus zo gezegd zo gedaan, toch had ik even getwijfeld om op de knop verzenden te drukken, maar uiteindelijk toch gedaan. Gelukkig. Een week later kon ik de kaartjes afhalen en ik ben best wel tevreden met het resultaat 🙂 . En omdat er veel kortingen waren had ik ineens een persoonlijke kalender voor 2018 laten maken met allemaal foto’s van… Pitou.

Visitekaartjes voor de blog: doel behaald!Visitekaartjes en kalender

Doelen voor 2018

Het was de bedoeling om met deze doelen er 2 à 3 jaar mee zoet te zijn maar het ging beter dan verwacht! Ik heb alle doelen behaald in een jaar tijd 😀 . Dus nu is het tijd om nieuwe doelen op te stellen.

Niet zo simpel maar voorlopig zijn dit mijn doelen voor komende jaren:

 • Meer bezoekers voor de blog:
  Hiermee bedoel ik meer mensen die zich inschrijven voor de nieuwsbrieven, meer reacties op mijn artikels, meer volgers op facebook en instagram.
 • Een win actie organiseren:
  Ik wil al lang een win actie organiseren maar ik moet nog steeds eens uitpluizen hoe dit in zijn werking gaat, wat de regels zijn, enzo.
 • Woning kopen:
  Ik wil zo graag een woning dat van mij is, dus iets kopen. Maar voorlopig gaat dit nog lang duren voor ik dit kan realiseren. Ik geef het nog niet op, maar voorlopig steek ik dit even in de kookpot… doofpot 😉 .
 • Opleiding hulpkok afmaken:
  De opleiding hulpkok heeft vijf modules en duurt dus 2,5 jaar. Ik moet nog even geduld hebben. En daarna start ik (zonder twijfelen) aan de opleiding kok 😀 .

Prettige feestdagen!Ik wens iedereen prettige kerstdagen en een gelukkige Nieuwjaar!
Jennifer en Pitou
-xxx-

Wat zijn jouw doelen voor 2018?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

3 Comments

 • Reply Nele

  Doelen voor het komend jaar / jaren:

  – Huisje kopen (liefst met een tuintje) 🙂
  – Een speelkameraadje voor Sahirah
  – Start to Run om zo de 10 miles te kunnen lopen
  – Reizen: Zuid-Korea / Argentinië / Nieuw-Zeeland staan nog op het verlanglijstje
  – Opleiding Kleurenconsulent
  – Opleiding Van tuin tot landschap – een ecologische visie (start maar in 2019, wat
  wachten dus)

  Succes met je doelen te behalen.

  Groetjes,

  Nele en Sahirah

  P.S. Wat zijn Pitou’s doelen?

  26 december 2017 at 12:38 PM
  • Reply Jennifer's kookkunsten

   Een heel lijstje 😀 . Maar wel allemaal leuke doelen! Start to run en reizen zou ik ook op mijn lijstje kunnen zetten. Alvast veel succes om je doelen te behalen 😉
   Pitou zijn doelen… Mmm moeilijke vraag. Misschien minder snoepen en baasje minder wakker maken 🙂 .

   26 december 2017 at 3:40 PM
 • Reply Nele

  Je kan misschien vragen aan Pitou om je op tijd wakker te maken. Sahirah doet dat niet meer… ze komt gewoon naast mij slapen. Gelukkig bestaat er een wekker 🙂

  27 december 2017 at 5:23 PM
 • Plaats een reactie