Volgen:
Voorgerechten

Meloen en ham

Meloen met ham, een echt klassiek voorgerecht.
Een licht en fris voorgerecht met een heerlijke combinatie van zoet en zout.
Ideaal om te serveren op warme dagen of voor feestelijke gelegenheden.


Meloen met ham

Bereidingstijd:  15min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 1/2 meloen (galia)
  • 4 à 6 plakjes serranoham (of parmaham)
  • rucola sla
  • schilfers oude kaas (of Parmezaanse kaas)
  • balsamico crème

Tip(s)

  • (stok-) brood

Bereiding:

  1. Was de rucola sla.
  2. Snij de meloen in de helft en verwijder de pitten met een lepel.
    Snij de meloen in plakjes en verwijder de schil.
  3. Verdeel de rucola sla over de borden.
    Leg bovenop de sla de meloenplakjes.
    Verdeel de ham over de meloen.
    Werk af met de kaasschilfers, eventueel nog met enkele blaadjes rucola sla en besprenkel met de balsamico crème.

Tip(s)

  • Doe de balasamico crème net voor het serveren op het gerecht, anders loopt de crème uit en wordt het uitzicht minder mooi.
  • Serveer eventueel (stok-) brood bij het voorgerecht.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie