Volgen:
Bijgerechten

Mayonaise

Heerlijke zelfgemaakte mayonaise.
Mayonaise maken lijkt moeilijk maar eerlijk gezegd is het super simpel!
Zelfgemaakte mayonaise, zoveel lekkerder dan een potje uit de winkel.


Mayonaise

Bereidingstijd: 5min.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 250 neutrale olie (bv. zonnebloemolie)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap (of witte wijnazijn)
  • 1 theelepel mosterd

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Doe het ei, mosterd, peper en zout in een maatbeker
    Zet de staafmixer op de bodem en mix kort.
  2. Giet met een fijn straaltje langzaam de olie erbij en mix met de staafmixer op en neer zodat de mayonaise geleidelijk dikker wordt.
  3. Werk af met citroensap (of witte wijnazijn) en kruid eventueel bij met peper en zout.

Tip(s)

De mayonaise kan schiften als:

  • De ingrediënten niet op kamertemperatuur zijn.
  • De olie teveel ineens bijgevoegd wordt.
  • De verhouding van de ingrediënten niet kloppen.

Oplossing voor geschifte mayonaise

  • Een paar lepels kokend water toevoegen.
  • Opnieuw beginnen en langzaam de geschifte saus eronder mengen.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie