Volgen:
Nagerechten

Marmercake

Een smeuïge cake van chocolade- en vanillebeslag.
Waarom kiezen tussen een vanille cake of een chocolade cake als je ze ook allebei kunt hebben?
Deze marmercake is niet alleen lekker en gemakkelijk te maken maar oogt ook heel
mooi door de verschillende kleurlagen die in elkaar overlopen.


Marmercake

Bereidingstijd:  25min. + 60min. cake in de oven

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 180g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (2x8g)
  • 200g boter (bv. Planta)
  • 25g cacaopoeder
  • boter en bloem voor de bakvorm

Extra benodigdheden

  • rechthoekige bakvorm – 25,5 x 13x 6cm (l x b x d )
  • keukenmixer
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren.
    Hou zowel de eidooiers als de eiwitten bij.
  2. Mix de eiwitten in een aparte kom tot een stijf geslagen geheel.
  3. Mix de boter samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en de eidooiers.
  4. Mix afwisselend, beetje per beetje, de zelfrijzende bloem en het stijf geslagen eiwit erdoor.
  5. Verdeel het beslag in twee gelijke porties in twee kommen.
    – Chocoladebeslag: voeg bij het ene beslag de cacaopoeder toe en meng goed samen.
    – Vanille beslag: voeg hier niets aan toe.
  6. Giet 3/4 van het vanille beslag in een beboterde en bebloemde rechthoekige bakvorm.
    Breng daar bovenop het chocoladebeslag en dek af met de rest van de vanillebeslag.
  7. Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C op een bakplaat.

Marmercake

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments