Volgen:
Pasta's

Macaroni met ham en kaassaus

Een hemelse schotel van macaroni overgoten met
een ham- en kaassaus (en bedekt met een krokant kaaskorstje).
Zin in een lekkere avondmaaltijd maar wil je niet teveel tijd in de keuken doorbrengen?
Dan is deze pastaschotel de perfecte keuze. Het is in een handomdraai klaar en
kan bovendien perfect op voorhand worden klaargemaakt.


Macaroni met ham en kaassaus

Bereidingstijd: 20min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 4 personen

  • 250g macaroni
  • 50g boter (bv. Solo)
  • 50g tarwebloem
  • 500ml melk
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 150g gemalen kaas
  • 200g ham (blokjes)

Tip(s)

  • 50g gemalen kaas

Extra benodigdheden

  • ovenschaal

Bereiding:

  1. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  2. Smelt de 50g boter in een steelpan of pot en voeg de 50g tarwebloem toe.
    Roer goed tot een gebonden geheel.
  3. Overgiet beetje bij beetje, al roerend, met de melk.
    Laat inkoken tot een gebonden saus.
  4. Haal de steelpan of pot van het vuur en voeg de gemalen kaas en de hamblokjes toe
    Meng alles samen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Meng de pasta door de ham- en kaassaus.

Tip(s)

  • Wil je een goudbruin krokant korstje op de macaroni? Giet de macaroni in een ovenschaal, bestrooi met 50g gemalen kaas en zet onder de grill gedurende 5 minuten op 650 watt.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments