Volgen:
Pasta's

Linguine met groene pesto en zalm

Een heerlijk pastagerecht met groene pesto en zalm.
Een heerlijke combinatie van smeuïge pasta, pittige groene pesto, sappige kerstomaten,
knapperige pijnboompitten, schilfertjes van kaas en zachte stukjes zalm.
Een heel eenvoudig maar ontzettend smaakvol pastagerecht.


Linguine met groene pesto en zalm

Bereidingstijd: 25min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 200g linguine
  • 180g groene pesto (bv. Miracoli)
  • zout
  • 2 zalmfilets
  • viskruiden
  • 12 kerstomaten
  • 40g pijnboompitten
  • 100g geraspte parmezaanse of grana padano kaas
  • bakboter of olie

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan, zonder vetstof, mooi bruin.
  2. Was en halveer de kerstomaten.
  3. Snij de zalmfilets in blokjes en kruid met viskruiden.
  4. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  5. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de zalmblokjes mooi gaar.
  6. Meng de groene pesto en de zalmblokjes onder de pasta.
  7. Verdeel de kaas, pijnboompitten en de kerstomaten over de linguine met groene pesto en zalm.

Tip(s):

  • Gebruik je zalm uit de diepvries? Laat dan eerst ontdooien vooraleer men aan het recept begint.

Linguine met groene pesto en zalm

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments