Volgen:
Pasta's

Linguine met champignons en ham

Een eenvoudig pastagerechtje op basis van pasta, champignons en ham.
Met slechts enkele ingrediënten tovert men dit heerlijk pastagerechtje op tafel.
Een super gemakkelijk, eenvoudig maar smaakvol pastagerecht.


Linguine met champignons en ham

Bereidingstijd: 30min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • bakboter of olie
  • 250g champignons
  • 1 knoflookteentje
  • 100g ham (blokjes)
  • 60ml witte wijn
  • 300ml room (bv. Campina)
  • 200g linguine
  • bieslook (afwerking)
  • zout
  • gemalen kaas

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
    Pel en snij de knoflook fijn.
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een pan.
    Voeg de champignons, knoflook en ham toe en laat mooi aanbakken.
  4. Voeg de wijn toe en laat 5 minuten inkoken.
  5. Zet het vuur lager en voeg de room toe.
    Laat 5 minuten sudderen.
  6. Meng de pasta en de saus door elkaar.
    Werk af met bieslook en serveer met gemalen kaas.

Linguine met champignons en ham

Inspiratiebron*: Smakelijke en gezond (Mediterraan) (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Nele

    Lekker… mmmmmmmmmmmm 🙂

    4 oktober 2018 at 7:39 PM
    • Reply Jennifers kookkunsten

      😮 Een gerechtje dat je mag 😉

      4 oktober 2018 at 7:40 PM