Volgen:
Bijgerechten & Drankjes

Kruidenboter

Romige boter met heerlijke verse kruiden.
Zelfgemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder dan verpakte boter uit de winkel.
Heerlijk bij een stukje vlees, op stokbrood of tussen een aardappel.


Weinig ingrediënten en te harde boter

De barbecues draaien op volle toeren, frisse smaakvolle salades worden op tafel getoverd, … Naast sappig vlees en lekkere groenten, mag verse kruidenboter niet ontbreken. Super lekker op een stukje stokbrood of tussen een aardappel en dan op de barbecue, … Kruidenboter is super gemakkelijk om te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig.  Haal de boter goed op tijd uit de koelkast. Ik dacht nochtans dat ik de boter “op tijd” uit de koeling haalde maar helaas … Het was nog ietske te hard om te pletten en mengen (ofwel heb ik gewoon te weinig kracht 🙂 ). 

Bereidingstijd: 20min. + 60min. kruidenboter laten rusten in de koelkast

Ingrediënten: (2 rolletjes zoals op de foto’s)

  • 250g artisanale ongezouten boter
  • 1 knoflookteentje
  • peterselie (vers)
  • bieslook (vers)
  • peper en zout

Extra benodigdheden

  • vershoudfolie

Bereiding:

  1. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
    Hak de peterselie fijn.
    Snij de bieslook fijn.
    Pel en snij de knoflook fijn.
  2. Doe de boter in een kom en plet een beetje met een vork.
  3. Voeg de peterselie, bieslook en look toe en meng samen.
    Kruid eventueel nog met peper en zout.
  4. Leg een vel vershoudfolie open en lepel de boter erop.
    Vouw dicht en rol op tot een mooie ‘worst’.
  5. Laat minstens één uur in de koelkast rusten.

Inspiratiebron: Aldi (website)


 

Volg Jennifers kookkunsten via instagram en facebook.
Recept van Jennifers kookkunsten gemaakt? 
Super tof! Laat het me zeker weten via instagram of facebook 
met vermelding @jenniferskookkunsten en #jenniferskookkunsten.
Of stuur een mail naar  info@jenniferskookkunsten.be .

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie