Volgen:
Hoofdgerechten

Koude schotel met zalm

Een frisse koude schotel met groentjes, zalm en aardappelen.
De warme temperaturen vragen om koude gerechten! Deze koude schotel met zalm komt dus als geroepen.
Het is niet alleen lekker en gezond maar het ziet er heel smakelijk en kleurrijk uit.


Koude schotel met zalm

Bereidingstijd: 30min. + 10min. zalm laten koken + 10min. aardappelen koken

Ingrediënten: 2 personen

Koude schotel

  • ±650g aardappelen
  • peterselie
  • mayonaise
  • 350g erwtjes & wortelen (pot, bv. Hak, uitgelekt 230g)
  • 1 krop sla
  • 2 eieren
  • 1 tomaten
  • 1/2 komkommer

Zalm

  • 2 zalmfilets
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel zout
  • 1 liter water
  • 1 visbouillonblokjes (bv. Knorr)
  • 1 ajuin

Bereiding:

Zalm

  1. Pel en snij de ajuin grof.
  2. Giet de 1 liter water in een pot en voeg 1 visbouillonblokje, 1 laurierblad, 1 theelepel zout en de ajuin toe.
    Breng aan de kook, dompel de zalmfilets in het kokend water en laat 10 minuten koken.
  3. Haal de zalmfilets uit de pot en laat afkoelen.

Koude schotel

  1. Schil, was en snij de aardappelen in blokjes.
    Doe de aardappelen in een pot met water en een snufje zout en breng het water aan het koken.
    Kook de aardappelen 10 minuten en giet af.
    Snij de aardappelen, na het afkoelen, in kleinere blokjes.
    Doe de blokjes in een kom en meng er de gewenste hoeveelheid mayonaise en peterselie onder.
  2. Laat een pot met water koken en kook hierin het eieren gedurende 10 minuten.
    Pel en snij de eieren, na het afkoelen, in partjes.
  3. Maak de sla schoon, spoel af en breek in stukken.
    Was en snij de tomaten in partjes.
    Schil en snij de komkommer in schijfjes.
    Laat de pot met erwtjes & wortelen uitlekken en snij de wortelen eventueel fijner.

Afwerking

  1. Verdeel de sla over twee borden.
    Leg bovenop de sla de erwtjes en wortelen.
    Verdeel daarna de eieren, tomaten en komkommer.
    Leg tenslotte op elk bord een zalmfilet.
  2. Serveer de koude schotel met de aardappelen.

Tip(s)

  • De aardappelen kun je vervangen door brood, frieten, gebakken aardappelen, …
  • De zalm kun je vervangen door perzik met tonijn, kip, …

Koude schotel met zalm

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments