Volgen:
Kook- & decoratietips, Inspiratie

Kooktip | Paasbrunch 2017

Afgelopen zondag was het Pasen!
Normaal gezien doen we nooit iets met Pasen, maar daar wou ik dit jaar verandering in brengen.
Dus organiseerde ik mijn allereerste Paasbrunch en ik kan je nu al verklappen dat het een succes was.


Kooktip | Paasbrunch 2017

Intro

Het is geleden van mijn kindertijd dat ik nog iets met Pasen heb gedaan…
Niet dat ik iets speciaals heb met Pasen of zo, maar ik wil vanaf nu op iedere feestdagen iets organiseren of doen.
Waarom? Er zijn hier drie reden voor:

  1. Ik wil de familie (of vrienden) meer zien. De afgelopen jaren is het contact echt enorm verwaarloosd.
  2. Simpel, ik hou van koken en eten. En ik vind het super tof om iets te organiseren (met of zonder de nodige stress erbij).
  3. Ik wil meer genieten van het leven. De laatste tijd genoeg slechte momenten meegemaakt, vanaf nu wil ik van ieder moment/gelegenheid genieten.

Mijn paasbrunch

De paasbrunch organiseerde ik voor mijn mama, stiefvader en uiteraard mezelf 😀 .
De gasten waren uitgenodigd op paaszondag, vanaf 10:30 – 11:00 uur.

Het was enorm moeilijk om te kiezen wat ik ging serveren op de brunch.
Aan inspiratie geen gebrek maar ik kon niet alles kopen (dat ging overdreven veel zijn en dan zat ik met een enorme overschot achteraf). Dus pende ik alle ideeën uit, bekeek en schrapte wat ik wel en niet wou doen.

Uiteindelijk is dit de Paasbrunch geworden:
Tafeldekking

Start met een leuke en sfeervolle tafeldekking.
Denk maar aan:

  • Kleurrijke kommetjes en placemats
  • Een tafelkleed met print (bv. appeltjes)
  • Leuke paasservetjes

Zorg voor kleurrijke en sfeervolle tafel

Beleg

  • (Melk)hagelslag
  • Zure room
  • Chocoladedruppels
  • Choco
  • Prepare
  • Confituur
  • Boter
  • Kaas
  • Brie

Verschillende belegmogelijkheden

Een aanrader: Zure room combineren met hagelslag of chocoladedruppels op een pistolet.

Yoghurt

  • Fruit zoals frambozen en druiven
  • Muesli
  • YoghurtYoghurt, fruit, muesli

De gasten kunnen zelf combineren wat ze lekker vinden bij de yoghurt.

Broodwaren

  • Mini koffiekoeken
  • Mini pistolets
  • SandwichenKoffiekoeken, pistolets, sandwichen, ...

In klein formaat zodat de gasten alles kunnen proeven.

Drank

  • Fruitsap
  • Thee
  • Koffie
  • Eventueel frisdrankThee, koffie, ...

Voor ieder wat wils

Nagerecht

Geen Pasen zonder paaseieren…
Maar iedere keer als ik gasten verwacht, wil ik met iets uitpakken.
Naast de paaseieren maakte ik paaseieren opgevuld chocolademousse en het was een schot in de roos.Paaseieren opgevuld met chocolademousse

Het is super eenvoudig en gemakkelijk op voorhand te maken, alleen… hing mijn keukenaanrecht, mijn handen en vingers wel vol met chocolade. Maar vinden we dat erg? Uiteraard niet 😉
Het recept schrijf ik nog uit en komt waarschijnlijk volgend jaar (voor Pasen) op de blog.

Een succes?

Het was een succes! Er is volop genoten van de brunch en van het gezellig tafelen.
Ik heb trouwens paaseitjes verstopt voor mijn mama en stiefvader 😀 (super plezant om ze te zien zoeken).
Vonden ze alle paaseitjes, dan kregen ze het nagerechtje.
Ik had alles goed berekent van eten, en er schoot niet heel veel meer over (perfect!). Het enige (klein) minpuntje van de hele brunch was dat het nagerecht een beetje zwaar was (maar het was toch lekker nah 😉 ).
Na de brunch (en de afwas) hebben we nog een hele middag Rummikub gespeeld.
(Ik moet bekennen, … ik was de verliezer…)

Hoe hebben jullie Pasen gevierd?

Inspiratiebron*: –

*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie