Volgen:
Kook- & decoratietips, Inspiratie

Kooktip: Gekookte zalm

Zalm, lekker en gezond!
Zalm kun je op allerlei manieren klaarmaken: gebakken, gegrild, gestoomd, gekookt, op de barbecue, …
In dit artikel laat ik je zien hoe ik gekookte zalm klaarmaakt.


Kooktip: Gekookte zalm


Bereidingstijd:
10min. + 10min. zalm laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel zout
  • 1 liter water
  • 1 visbouillonblokje (bv. Knorr)
  • 1 ajuin

Bereiding:
1. Pel en snij de ajuin grof.
2. Giet het water in een pot en voeg het visbouillonblokje, het laurierblad, het zout en de ajuin toe.

 

3. Breng aan de kook, dompel de zalmfilets in het kokend water en laat 10 minuten koken.

 

4. Haal de zalmfilets uit de pot en laat afkoelen.

Tip(s)

  • Lekker op een koude schotel.

Inspiratiebron*: –

*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Sanne

    Gerookte zalm is lekker en vooral bij een koud slaatje of wok. 🙂

    22 september 2016 at 8:57 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Inderdaad Sanne, ik kan het niet beter zeggen 🙂

      23 september 2016 at 8:57 PM

    Plaats een reactie