Volgen:
Inspiratie

Kookcursus | Module 2: koude keuken

Een “kort” overzichtje van de gerechten tijdens de kooklessen.
De tweede module, koude keuken, zit er sinds juni 2018 op.
Heerlijke gerechten klaargemaakt, veel bijgeleerd en een toffe sfeer met de medecursisten.


Kookcursus | Module 2: koude keuken

Voor degene die het nog niet wisten, sinds september 2017,  ben ik begonnen aan een opleiding hulpkok.
Deze opleiding bestaat uit volgende modules:

  • Warme keuken (start to cook) (= behaald in januari 2018)
  • Koude keuken (= behaald?)
  • Dagschotels vlees en gevogelte
  • Dagschotel vis
  • Nagerechten

De opleiding duurt 2,5 jaar en daarna kan men overgaan naar de opleiding kok.
Ik heb dus nog een lange weg te gaan voor ik mijn diploma als kok kan behalen 🙂 .
Ondertussen is het zomervakantie (geen les). In september begin ik aan module 3: dagschotels vlees en gevogelte.

Hieronder kan je kort lezen wat module 2, koude keuken,  zoal inhield.

Februari

Les 1 (10 februari)

  • Kennismaking met lesgever
  • Cursusinhoud overlopen

Les 2 (17 februari)

Gerechten:

  • Aperitiefdrankje: Jenevercocktail
  • Aperitiefhapjes: Olijfstokjes met waterkersdip, hapje met gerookte heilbot, wraps met rauwkost en tartaresaus, bruschetta met tapenade
  • Nagerecht: Fruitmacedoine met gembersiroop en cashewijs

Les 3 (24 februari)

Gerechten:

  • Hoofdgerecht: Salade van grote garnalen let mangodressing
  • Nagerecht: Tiramisu met rode vruchten

Maart

Les 4 (3 maart)

Les gemist (sneeuw) 🙁

Les 5 (10 maart)

Gerechten:

  • Voorgerecht: Orzo salade met gemarineerde kip en chilimayonaise
  • Hoofdgerecht: Lamsschuitje met groentenspiesjes en pittige looksaus

Les 6 (17 maart)

Gerechten:

  • Voorgerecht: Gebrande knolselder met crème van blauwe kaas
  • Hoofdgerecht: Gepimpt kaasbuffet

Les 7 (24 maart)


Gerechten:

  • Aperitiefdrankje: Sangria
  • Aperitiefhapjes: Toast met bospaddestoelen, Krokante toast met geitekaas, gepeperde peertjes en walnoten, artisjokken met vinaigrette, guacamole met tortillachips
  • Nagerecht: Chocolademousse
  • Extra: Terrine van parelhoen

Les 8 (31 maart)


Gerechten:

  • Voorgerecht: Prei met mierikswortel, appel en amandel
  • Hoofdgerecht: Duif met spitskool en dragonmayonaise
  • Nagerecht: Chocoladeganache met gember en limoen

April

Les 9 (7 april)

Paasvakantie

Les 10 (14 april)

Paasvakantie

Les 11 (21 april)

Gerechten:

  • Voorgerechten: Salade niçiose met gedroogde ham en krokant gebakken uiringen
  • Hoofdgerechten: Salade van gewokte groentjes met rundsvlees en mosterddressing

 Les 12 (28 april)

Gerechten:

  • Hoofdgerecht: Pastasalade met gegrilde tonijn en zongedroogde tomaten
  • Nagerecht: Bosvruchten met warme sabayon

Mei

Les 13 (5 mei)

Les gemist

Les 14 (12 mei)

Gerechten:

  • Voorgerecht: Gevulde rijstkroketjes met tzatziki
  • Hoofdgerecht: Kipkerriesalade in een filobakje

Les 15 (19 mei)

Recepten:

  • Hoofdgerecht: Visbuffet
  • Nagerecht: Citroensorbet met jenever

Les 16 (26 mei)

Gerechten:

  • Aperitiefdrankje: Watermeloengranita met witte rum
  • Aperitiefhapje: Pittig kippenhapje, gevuld witloofblaadje, courgettepannenkoekjes met ham, gewokte asperges met zalmsnippers
  • Nagerecht: Frambozenkwarktaart

Juni

Les 17 (2 juni)

  • Voorgerecht: Geitenkaasje met peer in een filodeegjasje
  • Hoofdgerecht: Lauwe salade van geroosterde lamshaas met mozzarellabolletjes

Les 18 (9 juni)

Les afgelast wegens ziekte leerkracht

Les 19 (16 juni)

Evaluatie: 76% 🙂

Yaaay, 2% meer dan vorige module 😀
Een werkpuntje is nog meer tempo en zelfzekerder zijn in de keuken (maar dat wist ik eigenlijk al een beetje van mezelf…).

Hup naar de volgende module: dagschotels vlees en gevogelte.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments