Volgen:
Voorgerechten

Knolseldersoep

Een fluweelzachte soep van knolselder.
Een heerlijke en gezonde soep dat heel eenvoudig te maken is.
Knolseldersoep, een perfecte opwarmer op  herfstachtige dagen.


Knolseldersoep

Bereidingstijd: 40min. + 20min. soep laten koken

Ingrediënten: 8 personen

  • 1 knolselder
  • 100g prei
  • 1 aardappel
  • 1 ajuin
  • 2 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 laurierblaadje
  • olie
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 100ml room
  • waterkers (afwerking)

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin in grove stukken.
    Maak de prei schoon en snij in ringen.
    Schil, was en snij de aardappel in grove blokjes.
    Schil, was en snij de knolselder in blokjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een grote pot en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de prei, knolselder en aardappel toe en laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg de 2 kippenbouillonblokjes en de 2  liter water toe.
  5. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
  6. Breng het geheel aan het koken, dek af en laat 20 minuten koken.
  7. Haal de pot van het vuur, verwijder het laurierblaadje en mix de soep fijn met een staafmixer.
  8. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
    Werk af met room en waterkers.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments