Volgen:
Hoofdgerechten

Kip in een zachte zoetzure saus met paprika en komkommer

Een smaakvol gerecht met kip, ajuin, paprika, knoflook, komkommer, zoetzure saus en rijst.
Een verrassende combinatie tussen kip, komkommer en paprika.
Met weinig ingrediënten en in 30 minuten staat dit gerechtje op tafel.


Kip in een zachte zoetzure saus met paprika en komkommer 

Bereidingstijd: 30min. + 10min. rijst laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 1 kipfilet (±200g)
  • kippenkruiden
  • 1 ajuin
  • 3 eetlepels zoetzure saus
  • 1 zakje rijst (1x125g)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 100ml water
  • 1/4 komkommer
  • zout
  • 1 knoflookteentje
  • bakboter of olie
  • sausbinder (maïzena)

Bereiding:

  1. Snij de kipfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden.
    Pel en snij de ajuin en de knoflook fijn.
    Maak de paprika’s schoon en snij in reepjes.
    Schil en snij de komkommer in blokjes.
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de rijst toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de rijst vervolgens af.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kip mooi goudbruin.
    Voeg de ajuin, knoflook en de paprikareepjes toe.
    Laat meebakken tot de paprikareepjes gaar zijn.
  4. Voeg de 100ml water en de 3 eetlepels zoetzure saus toe.
    Voeg eventueel sausbinder toe om de saus te verdikken.
  5. Voeg de komkommer toe en laat 1 minuut meebakken.
  6. Serveer de zoetzure kip met de rijst.

Kip in een zachte zoetzure saus met paprika en komkommer

Inspiratiebron*: Lekker en simpel (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie