Volgen:
Voorgerechten

Kervelvelouté

Een overheerlijke velouté van kervel.
Lekker, gezond en zeer eenvoudig klaar te maken.
Kervelvelouté, een klassieke soep met een extra touche.


Kervelvelouté  

Bereidingstijd: 30min. + soep 20min. laten koken

Ingrediënten: 4 personen

  • 6 porties kervel (diepvries)
  • 1 prei
  • 2 aardappelen
  • 2 uien
  • 100ml room
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1l water
  • 1 eidooier
  • bakboter/olie
  • peper en zout
  • enkele verse kervelblaadjes (afwerking)

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin in grove stukken.
    Maak de prei schoon en snij in ringen.
    Schil, was en snij de aardappel in grove blokjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een grote pot en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de prei en aardappelen toe en laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg 2 kippenbouillonblokjes en 1 liter water toe.
  5. Breng het geheel aan het koken, dek af en laat 20 minuten koken.
  6. Haal de pot van het vuur en mix de soep fijn met een staafmixer.
  7. Voeg de diepgevroren kervel toen en laat nog 3 minuten koken.
  8. Klop de eidooier los met de room.
    Voeg een beetje warme soep toe en meng samen.
  9. Voeg de eidooier en room langzaam, al roerend, toe aan de soep.
    (Vanaf nu mag de soep niet meer koken).
     Breng de soep op smaak peper en zout.
  10. Werk af met verse kervelblaadjes.

Inspiratiebron*: Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie