Volgen:
Hoofdgerechten

Kalkoenhaasje met champignonroomsaus, kroketten en witloof

Een overheerlijk gerecht met kalkoenhaasje, champignonroomsaus, kroketten en witloof.
Kalkoen, een absolute klassieker dat niet met de feestdagen mag ontbreken.
Een goedgevuld en smakelijk feestgerecht.


Kalkoenhaasje met champignonroomsaus, kroketten en witloof

Bereidingstijd: 65min. + 15min kalkoenhaasje braden in een pan

Ingrediënten: 2 personen

Champignonroomsaus

  • 250g champignons
  • 250ml room
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • peper & zout
  • 2 eetlepels sausbinder (maïzena – witte sauzen)
  • bakboter

Kalkoenhaasje

  • 300g kalkoenhaasje
  • bakboter

Witloof

  • 4 stronkjes witloof
  • bakboter
  • kristalsuiker

Afwerking

  • 6 à 8 kroketten
  • waterkers

Bereiding: 

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  2. Smelt bakboter in een pan en bak de champignons mooi goudbruin op een hoog vuur.
    Kruid met peper en zout.
    Voeg tijdens het bakken af en toe nog een klontje boter toe.
  3. Kruid het kalkoenhaasje met zwarte peper en zout.
    Smelt bakboter in een pan en korst het kalkoenhaasje langs alle kanten mooi bruin.
    Zet het vuur lager, zet een deksel op de pan en laat het kalkoenhaasje 15 minuten bakken.
    Draai af en toe het kalkoenhaasje wel eens om en voeg eventueel nog boter toe.
  4. Snij de achterkant van het witloof eraf (niet te ver, anders valt het witloof uiteen) en haal de buitenste bladeren eraf.
    Strooi kristalsuiker langs beide kant van het witloof.
    Smelt bakboter in een pan en stoof het witloof aan.
    Doe een beetje water bij het witloof en laat gaar worden op een zacht vuur.
  5. Haal het kalkoenhaasje uit de pan en bedek onder aluminiumfolie.
    Giet het vet uit de pan en zet de pan terug op het vuur.
    Voeg de room toe en roer samen met de braadresten.
    Verkruimel er het kippenbouillonblokje erbij en voeg 2 eetlepels sausbinder toe (om de saus dikker te maken).
    Voeg de champignons toe en laat de saus minimum 5 minuten doorkoken.
  6. Bak de kroketten in een frituurpot.
  7. Spoel de waterkers af.
  8. Snij het kalkoenhaasje in plakjes.
  9. Schik de kroketten, de kalkoen en het witloof over de borden.
    Werk af met de champignonroomsaus en de waterkers

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie