Volgen:
Hoofdgerechten

Kalkoengebraad met kroketten en appels opgevuld met veenbessen

Smaakvolle sneetjes kalkoengebraad, sappige appels met veenbessen en krokante smeuïge kroketten.
De klassieker voor met de feestdagen en valt zowel bij jong als oud in de smaak!
Heerlijk in combinatie met appels opgevuld met veenbessen en kroketten.


Kalkoengebraad met kroketten en appels opgevuld met veenbessen

Bereidingstijd: 45min. + 25min. kalkoen laten bakken + 60min. kalkoen laten sudderen

                              + 5min. saus inkoken + 30min. appels met veenbessen laten garen in de oven

Ingrediënten: 4 personen

Kalkoengebraad

  • 1 kalkoengebraad (±0,850kg)
  • 2x saus voor gebraad (bv. Knorr)
  • peper en zout
  • bakboter
  • 500g champignons
  • water

Appels opgevuld met veenbessen

  • 4 appels
  • kaneel
  • boter
  • 160g veenbessenkonfijt

Kroketten

  • 12 à 16 kroketten

Extra benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal

Bereiding:

Kalkoengebraad

  1. Maak de champignons schoon en snij in blokjes.
    Kruid de kalkoen met peper en zout aan beide kanten.
  2. Smelt bakboter in een grote pot en bak de kalkoen 25 minuten.
    (draai  de kalkoen na 12,5 minuten eens om.)
  3. Voeg water (zodat de kalkoen tot de helft onder water staat) en de champignons toe.
  4. Laat 60 minuten sudderen met deksel op de pot en op een zacht vuur.
    (draai  de kalkoen na 30 minuten eens om.)
  5. Haal de kalkoen eruit en bedek met aluminiumfolie.
  6. Voeg de twee zakjes saus voor gebraad aan het vocht van de kalkoen en champignons toe.
    Klop los met een garde en laat de saus 5 minuten inkoken.

Appels opgevuld met veenbessen

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis langs de bovenkant met behulp van een lepel en mesje.
    (maar niet tot onderaan, anders loopt de veenbessenkonfijt er onder door.)
  2. Doe een klontje boter en kaneel in de appels. Vul de appels op met de veenbessenkonfijt.
    Leg de appels met veenbessen in een ovenschaal.
  3. Laat 30 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180° C.

Afwerking

  1. Bak de kroketten in de frituurpot.
  2. Snij de kalkoen in sneetjes.
  3. Schik de kroketten, appels opgevuld met de veenbessen, de sneetjes kalkoen en champignonsaus mooi op de borden.

Tip(s)

  • De kalkoensneetjes kun je ofwel op een bord schikken en dan saus erover lepelen ofwel in de pot met saus en champignons onderdompelen en dan serveren.

Inspiratiebron*: De mama 🙂
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie