Volgen:
Hoofdgerechten

Kabeljauw met spek en broccolipuree

Heerlijke kabeljauw met smeuïge broccolipuree en krokante spekreepjes.
Een verrassende maar top combinatie van vis en vlees.
Een eenvoudig maar super lekker gerecht, ideaal voor op drukke weekdagen.


Kabeljauw met spek en broccolipuree

Bereidingstijd:  35min.

Ingrediënten: 2 personen

Broccolipuree

  • 500g broccoli
  • 500g aardappelen
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • melk
  • klontje boter

Kabeljauw en spek

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • peper en zout
  • bakboter of olie
  • 100g gerookte spekreepjes
  • 1 sjalot

Extra benodigdheden

  • pureestamper

Bereiding:

Broccolipuree

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
    Schil, was en snij de aardappelen in blokjes.
  2. Doe de aardappelen en de broccoli in een pot met water en een snufjes zout en breng het water aan het
    koken. Kook de aardappelen en de broccoli 10 minuten en giet vervolgens af.
  3. Voeg aan de aardappelen een klontje boter en een grote scheut melk toe, zodat de puree smeuïg wordt.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Pureer de aardappelen en broccoli met een pureestamper tot een mooie gladde puree.

Gebakken zalm en pijnboompitten

  1. Pel en snij de sjalot fijn.
    Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de vis aan elke kant 5 minuten goudbruin.
    Voeg in het midden van de baktijd de sjalot en spekreepjes toe en laat mooi meebakken.

Afwerking

  1.  Serveer de broccolipuree met de kabeljauwhaasjes en spek.

Tip(s):

  • Gebruik je kabeljauwhaasjes uit de diepvries? Laat eerst ontdooien en dep daarna de vis droog met keukenrol.Kabeljauw met spek en broccolipuree

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

error: Gelieve niet te kopieren