Volgen:
Lunch & salades

Kaassalade

Een frisse salade met kaas, paprika, ajuintjes, maïs en een smeuïg sausje.
Deze salade, aangevuld met (stok-) brood, is een perfecte en volwaardige maaltijd om als
middagmaal op te smullen. Het is licht, fris, erg lekker en in een mum van tijd klaar.


Kaassalade

Bereidingstijd: 20min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 1/2 rode paprika
  • 100g kaas (blokjes)
  • 6 eetlepels maîs (blik)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • 20-tal zilverajuintjes
  • peper en zout
  • (stok-) brood
  • peterselie (afwerking)

Bereiding:

  1. Maak de paprika schoon en snij in fijne blokjes.
    Snij de blokjes kaas in nog fijnere blokjes.
  2. Laat de zilverajuintjes uitlekken op keukenrol (zodat de dressing voor de kaassalade later niet waterig wordt).
    Snij de ajuintjes achteraf in fijne stukjes.
  3. Doe de paprika, kaas, maïs en de zilverajuintjes in een kom en meng samen.
  4. Doe de mayonaise, mosterd en zure room in een aparte kom en meng samen.
    Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Doe de dressing onder de kaassalade en meng goed samen.
    Werk af met peterselie.
  6. Serveer de kaassalade met (stok-) brood.

Tip(s)

  • Meng de kaassalade met de dressing juist voor het serveren, anders begint de salade te verwateren.

Kaassalade

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie