Volgen:
Aperitiefhapjes

Honing kipspiesjes met salade

Zelfgemaakte mini kipsatés met een knapperige salade.
De kipspiesjes zijn zowel warm als koud lekker.
Een ideaal hapje voor tijdens de borrel, een verjaardagsfeestje of andere (speciale) gelegenheid.


Honing kipspiesjes met salade

Bereidingstijd: 30min.

Ingrediënten: 6 personen

  • 100g kipfilet
  • 2 theelepels honing
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 theelepel olijfolie
  • kippenkruiden
  • 1/2 gele paprika
  • 1 kleine rode ajuin
  • 30g sla
  • bakboter

Vinaigrette

  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel citroensap

Extra benodigdheden

  • aperitiefprikkers

Bereiding:

  1. Snij de kipfilet in kleine blokjes.
    Pel en snij de rode ajuin fijn.
    Maak de paprika schoon en snij in fijne blokjes.
    Maak de sla schoon en breek de sla in kleine stukken.
  2. Meng de honing, mosterd, olijfolie en kippenkruiden door elkaar en schep er de kippenblokjes doorheen.
  3. Maak de vinaigrette: Meng de ingrediënten (olijfolie – honing – citroensap) door elkaar.
  4. Meng de sla onder de vinaigrette.
    Voeg de paprika en rode ajuin eraan toe en meng samen.
  5. Prik 4 à 5 kippenblokjes aan een aperitiefprikkertje.
    Smelt bakboter in een pan en bak de kipspiesjes mooi goudbruin.
  6. Verdeel de salade over de aperitiefglaasjes of -schaaltjes en steek er een kipspiesje in.
Tip(s)
  • Zowel koud als warm lekker.

Inspiratiebron*:  Leuke recepten
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments