Volgen:
Ontbijt & tussendoortjes

Havermoutkoekjes

Heerlijke smaakvolle koekjes van havermout.
Havermoutkoekjes zijn zeer eenvoudig om klaar te maken.
Een ideale snack voor tussendoor of voor bij de koffie/thee.


Havermoutkoekjes

Bereidingstijd:15min. + 20-25min koekjes in de oven

Ingrediënten:±18 stuks

  • 200g havermout
  • 100g zelfrijzende bakmeel
  • 150g boter
  • 100g donker bruine kandijsuiker
  • 5g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanille suiker (2x 8g)
  • 3 eetlepels melk

Extra benodigdheden

  • plastiek folie
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Doe alle droge ingrediënten (havermout – bakmeel – kandijsuiker – kristalsuiker – vanille suiker) in een kom en meng samen.
  2. Voeg de boter toe en kneed met de handen samen.
  3. Voeg de melk toe en kneed verder tot een mooi geheel.
  4. Rol het deeg tot een worst.

    Leg op een bord en dek het bord met het deeg af met plastiek folie.
    Laat het deeg 15min.  opstijven in de koelkast.
  5. Snij de rol in plakjes van 0,5cm dik.
    Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier.
    Druk een beetje plat en probeer mooi ronde koekjes te vormen.
  6. Laat de koekjes 20 à 25 minuten bakken in een voorverwarmende oven van 175°c.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments