Volgen:
Aperitiefhapjes

Hapje tonijn-aardappelsalade

Een fris en kleurrijk hapje met tonijn en aardappelen
Laat je gasten aangenaam verrassen door dit eenvoudig maar smaakvol hapje.
Lekker, fris, gezond en in een hand omdraai op tafel getoverd.


Hapje tonijn-aardappelsalade

Bereidingstijd: 20min. + aardappel laten koken

Ingrediënten: 8 personen

  • 100g tonijn (blik, in eigen nat)
  • 1 aardappelen (±150g)
  • 2 lente-uitjes (±40g)
  • 50g radijzen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepels citroensap
  • peterselie (vers, afwerking)
  • 1 theelepel dille (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Schil, was en snij de aardappel in blokjes.
    Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de aardappel toe en laat kook de aardappel gaar.
    Giet de aardappel af.
    Snij de aardappelen in fijne blokjes.  
  2. Maak de radijzen schoon en snij in schijfjes.
    Halveer eventueel te grote schijfjes.
  3. Maak de lente-uitjes schoon en snij in ringen.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Doe de mayonaise en citroensap in een kom en meng samen.
  6. Laat de tonijn uitlekken, doe in een kom en plet eventueel grove stukken fijn met een vork.
    Voeg de lente-ui en radijzen toe en meng samen.
    Voeg de aardappelen en mayonaise-citroendressing toe.
    Kruid met peper, zout en dille en meng voorzichtig samen.  
  7. Verdeel de tonijn-aardappelsalade in aperitiefschaaltjes.
    Werk af met peterselie.

Inspiratiebron*: Colruyt  (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie