Volgen:
Aperitiefhapjes

Hapje met perzik en tonijnsalade

Een heerlijk verfrissend aperitiefhapje met perzik en tonijn.

Dit hapje met perzik en tonijn is zeer simpel te maken, verfrissend lekker en staat in een mum van tijd op tafel.
De combinatie van tonijn en perzik is trouwens verrukkelijk lekker en oogt ook heel mooi en feestelijk.

Heerlijk op een koud buffet, om op feestdagen/verjaardagen te serveren of om jezelf eens lekker te verwennen.


Hapje met perzik en tonijnsalade

Bereidingstijd: 30min. + 10min. ei laten koken

Ingrediënten: 4 personen

  • ±10 schijven perzik (blik, 160g (uitgelekt), in siroop)
  • 100g tonijn (blik, in eigen nat)
  • 1/4 kleine ajuin
  • 1 ei
  • peper & zout
  • mayonaise
  • peterselie (afwerking)

Bereiding:

  1. Laat een pot met water koken en kook hierin het ei gedurende 10 minuten.
    Pel en snij het ei, na het afkoelen, in zeer kleine blokjes.
  2. Pel en snij de ajuin zeer fijn.
    Snij de perzikschijven in fijne blokjes.
  3. Laat de tonijn uitlekken, doe in een kom en plet eventueel grove stukken fijn met een vork.
    Voeg het ei, de ajuin en de gewenste hoeveelheid mayonaise eraan toe.
    Kruid met peper en zout.
    Meng samen.
  4. Verdeel de perzikblokjes en de tonijnsalade in aperitiefschaaltjes of aperitiefglaasjes
    Werk af met peterselie.

Tip(s)

  • Meng de mayonaise onder het tonijnmengsel juist voor het serveren, anders begint de tonijnsalade te verwateren.

Hapje met perzik en tonijnsalade

Bron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

error: Gelieve niet te kopieren