Volgen:
Aperitiefhapjes

Hapje met kip en mango

Een heerlijk fris aperitiefhapje met kip en mango.

Pasen is in aantocht en dat vraagt uiteraard om lekker eten!
Dit hapje bevat een heerlijke combinatie tussen malse kip en frisse mango.

Ideaal om te serveren als aperitiefhapje maar ook perfect voor op een buffet.


Hapje met kip en mango

Bereidingstijd: 30min.

Ingrediënten: 6 personen

  • 1 kipfilet (±160g)
  • kippenkruiden
  • enkele blaadjes sla
  • 1/2 rode ajuin
  • 1/2 mango
  • bakboter
  • peterselie (afwerking)

Dressing

  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 6 eetlepels crème fraîche (bv. Inex)

Bereiding:

  1. Kruid de kipfilet.
    Smelt bakboter in een pan en bak de kipfilet mooi goudbruin.
    Laat afkoelen en snij in fijne kleine reepjes.
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees, langs de pit, eraf.
    Snij het vruchtvlees vervolgens in fijn blokjes.
    Pel en snij de rode ajuin fijn.
    Maak de sla schoon, spoel af en breek de sla in kleine stukken.
  3. Meng de kip met de mango, sla en rode ajuin in een kom.
  4. Meng de 1 eetlepel mayonaise met de 6 eetlepels crème fraîche in een aparte kom.
    Breng op smaak met de paprikapoeder.
  5. Schep het kip-mango mengsel in aperitiefglaasjes.
    Lepel er de dressing over en werk af met peterselie.

Hapje met kip en mango

Bron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

error: Gelieve niet te kopieren