Volgen:
Pasta's

Halloweenpizza

Binnen een week is het weer lekker griezelen met Halloween.
Nog op zoek naar een angstaanjagend gerechtje?
Deze Halloweenpizza met spookjes en spinnen is een absoluut aanrader!


Halloweenpizza

Bereidingstijd: 35min. + 30min. pizzadeeg laten rusten + 12-15min. pizza in de oven

Ingrediënten: 2 personen

  • 1 pizzadeeg
  • 8-10 olijven (zwart en groen)
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 bol mozzarella
  • 200ml tomatensaus (Tomato Frito)
  • ½ ajuin
  • spaghettikruiden
  • basilicum (afwerking)

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Haal het pizzadeeg uit de koelkast en volg de instructies die op de verpakking staat.
    (Mijn pizzadeeg moest 20 minuten rusten, daarna uitrollen en nog eens 10 minuten laten rusten.)
  2. Snij de mozzeralla in plakjes.
    Snij daarna elk plakje in de vorm van een spookje.
    Leg de plakjes op keukenrol (anders wordt de pizza te waterig door het vocht van de mozzarella).
    Halveer de kappertjes.
    Breek de basilicum in stukken.
    Snij de ajuin fijn.
  3. Maak spinnetjes van de olijven:
    Snij iedere olijf midden door.
    De ene helft is het lijfje, hier hoeft je niets meer aan te doen.
    Snij de andere helft in reepjes, dit zijn de pootjes (zorg dat ieder lijfje acht poten heeft, snij de eventuele restjes olijven fijn).
  4. Doe de tomatensaus in een kom en meng er de gewenste hoeveelheid spaghettikruiden onder.
  5. Smeer de tomatensaus op de pizza (blijf wel een beetje van de rand af).
    Strooi de fijn gesneden ajuin over de tomatensaus.
    Leg de mozzarellaspookjes op de pizza.
    Druk twee kappertjes in ieder mozzarellaspookje (dit zijn de oogjes).
    Leg de olijven in de vorm van een spin op de overige ruimte op de pizza.
    Strooi de eventueel fijn gesneden restjes olijven op de pizza.
  6. Bak de pizza 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Werk de pizza af met de basilicum.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments