Volgen:
Ontbijt & tussendoortjes

Granola met chocolade

Granola: een mengsel van havermout, hazelnoten en stukjes chocolade.
Super lekker, gezond én … heel simpel om zelf te maken.
Een perfect ontbijt om de dag te starten!


Granola met chocolade

Bereidingstijd: 20min. + 30min. granola in de oven

Ingrediënten: ±450g granola (2x de pot zoals op de foto)

  • 150g hazelnoten
  • 250g havermout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels acacia honing
  • 6 eetlepels water
  • 50g fondant chocolade (70% cacao)

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiding:

  1. Hak 100g hazelnoten grof en mix met de staafmixer tot poeder (niet te lang mixen).
  2. Hak de overige 50g hazelnoten grof.
  3. Doe de havermout, het hazelnotenpoeder, de grove hazelnoten in een kom en meng samen.
  4. Voeg de zonnebloemolie, honing en water toe.
    (Meng achter twee toegevoegde lepels door de granola zodat de honing, water en zonnebloemolie overal in de granola zit).
  5. Doe de granola op een bakplaat met bakpapier.
    Bak de granola 30 minuten in een voorverwarmende oven van 160°C.
    (Roer na 15 minuten wel eens door de granola, anders is enkel de bovenkant gebakken).
    Laat de granola afkoelen.
  6. Hak de chocolade grof en meng onder granola.
Tip(s)
  • Je kan de chocolade ook toevoegen als de granola nog lichtjes warm is.
    Hierdoor smelt de chocolade en is deze meer verspreid over de granola.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie