Volgen:
Nagerechten

Glaasje met speculaas, rood fruit en mascarpone

Een nagerechtje met smeuïge mascarponecrème, sappig rood fruit en krokante speculaasstukjes.
Een smaakvol en heel gemakkelijk te maken nagerecht.
Een perfecte afsluiter van het (feest) menu.


Glaasje met speculaas, rood fruit en mascarpone

Bereidingstijd:20min. + rood fruit ontdooien

Ingrediënten: 4 personen

  • 250g mascarpone
  • 90g speculaas
  • 3 eidooiers
  • 75g kristalsuiker
  • 250g rood fruit (diepvries)
  • 3 eetlepels frambozen-/aardbeiencoulis
  • frambozen / aardbeien (afwerking)

Extra benodigdheden

  • keukenmixer
  • zeef

Bereiding: 

  1. Laat het rood fruit ontdooien in een zeefje.
  2. Klop met de keukenmixer de eidooiers met de suiker op tot een mooi geelwitte geheel.
    Klop de mascarpone door.
  3. Breek de speculaas in stukken.
    (Hou een beetje apart voor de afwerking.)
  4. Meng het rood fruit voorzichtig met de frambozen-/aardbeiencoulis.
  5. Verdeel een eerste laag mascarponecrème over de vier glazen.
    Lepel er rood fruit over.
    Verdeel er de speculaas over.
    Doe als laatste tweede laag mascarponecrème over.
  6. Werk af met stukjes speculaas en frambozen / aardbeien

Inspiratiebron*:  Libelle Lekker (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments