Volgen:
Hoofdgerechten

Gevulde Halloween paprika met rijst

Heerlijke angstaanjagende paprika’s gevuld met gehakt, champignons en tomatenpuree, geserveerd met rijst.
Halloween staat binnenkort weer voor de deur, dus tijd voor een griezelig gerechtje.
Deze paprika’s zijn gruwelijk lekker en ook nog eens super eenvoudig klaar te maken.


Gevulde Halloween paprika met rijst

Bereidingstijd: 35min. + 25min. paprika’s in de oven + 10min. rijst laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 paprika’s
  • 200g gehakt
  • 2 theelepels gemalen kaas
  • 100g champignons
  • 1 blik tomatenpuree (70g)
  • oregano
  • basilicium
  • peper en zout
  • 1/2 ajuin
  • bakboter of olie
  • 1 zakje rijst (1x125g)

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • eventueel een ovenschaal

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin fijn.
    Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  2. Was de paprika’s en snij het hoedje eraf.
    Maak de binnenkant van de paprika’s schoon.
    Snij met een klein mesje oogjes, een neus en een mondje uit de paprika’s.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  4. Voeg het gehakt toe en plet fijn met een vork.
    Laat mooi bruin bakken.
    Voeg de chamignons toe en laat mooi bruin bakken.
    Voeg de tomatenpuree toe en meng goed samen.
    Breng op smaak met peper, zout, oregano en basilicum.
  5. Leg de paprika’s (ook de hoedjes!) op een bakplaat met bakpapier (of in een ovenschaal).
    Vul de paprika’s op met het gehakt-groentenmengsel.
    Bestrooi iedere paprika met een theelepel gemalen kaas.
  6. Bak de paprika’s 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  7. Breng in tussentijd een pot met water en 1 pastabouillonblokje of een snufje zout aan het koken.
    Voeg de rijst toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de rijst vervolgens af.
  8. Serveer de rijst met de gevulde halloween paprika.Gevulde halloween paprika met rijst

Inspiratiebron*: Leuke recepten (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie