Volgen:
Aperitiefhapjes

Gevulde champignons met roomkaas, spek en lente-ui

Een smaakvol en goedgevuld hapje met champignons.
Champignons opvullen is leuk en men kan er alle kanten mee op!
Deze champignons zijn heerlijk gevuld met roomkaas, lente-ui, spek en Parmezaanse kaas.


Gevulde champignons met roomkaas, spek en lente-ui

Bereidingstijd: 25min. + 20min. champignons in de oven

Ingrediënten: 6 stuks

  • 6 grote champignons
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1,5 eetlepels Parmezaanse kaas (poeder)
  • 50g spek (reepjes)
  • 1 lente-ui
  • peper & zout

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en haal de steeltjes eruit.
    Hou één champignonsteeltje bij.
  2. Snij het champignonsteeltje fijn.
    Snij de lente-uitjes zeer fijn.
  3. Bak het spek in een pan, zonder vetstof, mooi krokant.
    Snij het spek in kleinere stukken.
  4. Meng de roomkaas samen met de lente-ui, spek, champignonsteeltje en de parmezaanse kaas.
    Kruid met peper & zout.
  5. Vul de zes champignons op met het mengsel.
    Leg de champignons op een bakplaat met bakpapier.
    Leg bovenop eventueel nog lente-ui.
  6. Bak de champignons 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C op een bakplaat.

Gevulde champignons met roomkaas, spek en lente-ui

Inspiratiebron*: Brenda Kookt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie