Volgen:
Bijgerechten & Drankjes

Gestoofde prei in roomsaus

Een heerlijk bijgerecht van prei in een romig sausje.
Een hartverwarmend en lekker bijgerecht om de koude dagen warm door te komen.
Simpel, snel klaar en uiteraard een gerecht om van te smullen.


Gestoofde prei in roomsaus

Bereidingstijd: 25min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 500 g preiwit
  • bakboter of olie
  • 75ml room (bv. Campina)
  • 50ml water
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de prei schoon. Snij in de lengte in twee en snij dan in ringen. Spoel af.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een kookpot en voeg de prei toe.
    Gaar de prei, al roerend, 5 minuten op een zacht vuur.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Voeg 50ml water toe en laat 10 minuten stoven op een zacht vuur.
  4. Voeg de room toe en meng goed.

Tip(s):

  • Heerlijk met bijvoorbeeld gekookte aardappelen en een zalm.

Gestoofde prei in roomsaus

Inspiratiebron*: Basis keuken – Colruyt (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie