Volgen:
Aperitiefhapjes

Gerookte zalm met avocado en rucola sla

Een heerlijk fris hapje met gerookte zalm, avocado en rucola sla.

De combinatie van gerookte zalm, avocado en rucola sla is verrassend lekker.
Het hapje is niet alleen simpel te maken maar het oogt ook heel mooi en feestelijk.

Een ideaal hapje om te serveren met de feestdagen.


Gerookte zalm met avocado en rucola sla

Bereidingstijd: 30min.

Ingrediënten: 4 personen

  • rucola sla
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 rode ajuin
  • 80g gerookte zalm
  • scheutje citroensap
  • zout & zwarte peper
  • sesamzaadjes (afwerking)
  • bieslook (afwerking)

Bereiding:

  1. Verdeel de rucola sla in vier glaasjes
  2. Pel en snij de ajuin fijn.
    Snij de gerookte zalm in reepjes.
    Prak de avocado met een vork fijn.
  3. Meng de avocado met de zure room, ajuin en een scheutje citroensap.
    Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel het avocadomengsel voorzichtig in de glaasjes bovenop de rucola sla.
    Verdeel daar bovenop de zalmreepjes.
  5. Werk af met de bieslook en sesamzaadjes.

Gerookte zalm met avocado en rucola sla

Bron*: Lekker en simpel (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

error: Gelieve niet te kopieren