Volgen:
Lunch & salades, Voorgerechten

Garnaalsalade met hartjestoast

Valentijn is in aantocht!
Tijd voor een romantisch voorgerechtje/lunch: garnaalsalade met hartjestoast.
Een perfect gerecht om je geliefde eens te verwennen.


Garnaalsalade met hartjestoast

Bereidingstijd: 20min. + 10min. ei laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 4 sneetjes toast
  • 100g garnalen
  • 1/4 ajuin
  • 1 kleine tomaat
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zure room
  • 1/2 limoensap
  • peper en zout
  • bieslook (vers, afwerking)

 Extra benodigdheden

  • serveerring
  • hartvormige uitsteekvorm(en)
    (eventueel verschillende groottes)
  • broodrooster

Bereiding:

  1. Laat een pot met water koken en kook hierin het ei gedurende 10 minuten.
    Pel en snij het ei, na het afkoelen, in fijne blokjes.
  2. Pel de avocado en verwijder de pit.
    Snij het avocadovruchtvlees in fijne blokjes.
    Was en snij de tomaat in fijne blokjes.
    Pel en snij de ajuin fijn.
    Snij de bieslook fijn.
  3. Doe de avocado, ajuin, ei en tomaat in een kom.
    Voeg de bieslook en de garnalen toe maar hou van beide een beetje opzij voor de afwerking.
    Meng voorzichtig samen.
  4. Meng in een kom twee eetlepels zure room met één eetlepel limoensap.
    Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg een serveerring op een bord en schep het garnaalmengsel erin.
    Druk het geheel een beetje aan en schep nog een los laagje erover.
    Haal de serveerring er voorzichtig af.
  6. Warm de sneetjes toastbrood in een broodrooster op.
    Druk met een hartvormig uitsteekvorm hartjes uit de sneetjes toastbrood.
    (Je kan hiervoor verschillende formaten van hartvormige uitsteekvorm gebruiken.)
  7. Serveer de hartjestoast met de garnaalsalade en de dressing.
    Werk af met bieslook en garnalen.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie