Volgen:
Nagerechten

Fruittaartjes met pudding

Heerlijke zomerse fruittaartjes met pudding.
Een knapperig koekje van kruimeldeeg en chocolade, een smeuïge vulling van vanille pudding en heerlijk vers fruit als afwerking. Vrolijke kleurrijke taartjes, ideaal voor op zomerse dagen.


Fruittaartjes met pudding 

Bereidingstijd: 45min. + 5min. kruimeldeeg laten rusten + 24min. taartbodempjes in de oven + afkoelen (taartbodempjes, chocolade en pudding)

Ingrediënten: 4 personen

Taartbodempjes

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 80g pure chocolade

Pudding

  • 500ml melk
  • 1 zakje vanille pudding powder (Imperial)
  • 50g kristalsuiker

Afwerking

  • Fruit: 1 kiwi, ½ appel, blauwe druiven, 4 kleine aardbeien

Extra benodigdheden

  • 4 gekartelde taartvormpjes – Ø11cm
  • bakparels
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

Taartbodempjes

  1. Haal het kruimeldeeg uit de verpakking en volg de instructies die op de verpakking staat.
    (Mijn kruimeldeeg moest 5 minuten rusten.)
  2. Rol het kruimeldeeg uit en snij cirkels uit het deeg.
    (gemakkelijk door de taartvormpjes omgekeerd op het deeg te plaatsen en dan uit te snijden. Let op snij niet tot aan de rand maar iets groter dan de oppervlakte van de taartvormpjes).
  3. Bekleed ieder taartvormpjes met een cirkeltje kruimeldeeg.
    Druk het stevig aan in de randjes en snij/druk op de randen van de vormpjes om het overtollig kruimeldeeg te verwijderen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  4. Bedek elk taartbodem met een stuk bakpapier en verdeel er bakparels over.
  5. Bak de taartbodems 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C op een bakplaat (blind bakken).
  6. Verwijder het bakpapier en de bakparels en zet de taartbodems opnieuw 12 minuten in de oven.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  7. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie tot een gladde, glanzende saus.
    Laat lichtjes afkoelen.
  8. Bestrijk de afgekoelde taartbodems met de gesmolten chocolade en laat 10 minuten hard worden in de koelkast.

Pudding

  1. Meng het zakje puddingpoeder met 10 eetlepels melk (van de 500ml) goed samen (zorg dat alle klonters weg zijn).
  2. Breng de rest van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook.
  3. Haal van het vuur en voeg, al roerend, het papje van de puddingpoeder toe.
    Laat, al roerend, 2 minuten doorkoken.
  4. Laat de pudding afkoelen.

Afwerking

  1. Schil en snij de kiwi in halve schijfjes. Was en snij de appel in halve schijfjes. Spoel de druiven en de aardbeien af. Halveer de aardbeien eventueel.
  2. Vul de taartbodempjes met de pudding en schik het fruit er mooi over.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments