Volgen:
Lunch & salades

Fricandon

Fricandon, ook wel gehaktbrood of vleesbrood genoemd, een klassieker in de Belgische keuken.
Heerlijk met aardappelen en kriekjes erbij maar ook lekker als beleg voor op de boterham (met ketchup).
Fricandon zelf maken is heel gemakkelijk en wordt zowel door jong als oud gesmaakt!


Poging nummer 4 & ketchup…

In maart poging 1 … Recept klopte totaal niet = fricandon mislukt. Week erna poging 2… Beter recept maar fricandon was nog een beetje rauw vanbinnen…. Pauze! Ik kon even geen fricandon meer zien… In april uiteindelijk poging 3 ondernomen… fricandon gelukt! Oef 🙂 . Derde keer goede keer! Maar ik was niet tevreden over de foto’s dus er volgde in mei nog een vierde poging. Zelfs de simpele dingen kunnen al eens mislukken of moeizaam verlopen maar niet opgeven is de boodschap 😉 . Het belangrijkste is dat ik hieruit leer 😉 .

Fricandon ook wel vleeskoek of gehaktbrood genoemd, wordt meestal gegeten met kriekjes en puree. Ikzelf eet fricandon ook wel eens graag als beleg op een boterham met een goede klad ketchup erbij, mmm…    

Fricandon

Bereidingstijd: 30min. + 45min. fricandon in de oven

Ingrediënten: 

  • 1kg gehakt
  • 2 eieren
  • ±100g paneermeel
  • peper en zout
  • bakboter
  • boter om ovenschaal in te vetten

Extra benodigdheden

  • ovenschaal

Bereiding:

  1. Doe het gehakt samen met het paneermeel en het ei in een kom.
    Kneed goed door mekaar. (Het gehakt mag niet te vochtig, maar ook niet te droog zijn.)
    Breng  op smaak met peper en zout.
    Vorm het gehakt tot een mooi ovaal broodje.
  2. Smelt bakboter in een grote pan en bak de fricandon 10 minuten aan één kant.
    Draai vervolgens de fricandon om en laat nog eens 10 minuten bakken.
  3. Vet een ovenschaal in met boter en leg de fricandon erin.
  4. Plaats de ovenschaal 45 minuten in een voorverwarmende oven van 160°C.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie