Volgen:
Pasta's

Farfalle met kip en tomaat

Een simpel pastagerechtje met farfalle, tomaat en kip.
Een kleurrijk en zeer eenvoudig gerechtje, perfect om een snelle en lekkere maaltijd op tafel te toveren.
En een verrassend lekkere combinatie van pasta, tomaat, kip en een smeuïg pittig sausje.


Farfalle met kip en tomaat

Bereidingstijd: 30min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 150g farfalle
  • 1 tomaten
  • 4 lente-uitjes (=±150g)
  • 250g kipfilets
  • bakboter of olie
  • kippenkruiden
  • 25g pijnboompitten
  • zout

Voor de vinaigrette

  • kaneel
  • oregano
  • marjolein
  • kerrie
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 25ml balsamicoazijn
  • 75ml olijfolie

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Snij de kipfilet in reepjes en kruid met kippenkruiden.
    Snij de lente-uitjes in ringen.
    Was en snij de tomaat in blokjes (haal de pitjes er wel uit).
  2. Rooster de pijnboompitten in een hete pan, zonder vetstof, mooi bruin.
  3. Maak de vinaigrette:
    Mix het ei, 1 theelepel mosterd, 25ml balsamicoazijn samen.
    Schenk langzaam de olijfolie bij en blijf mixen.
    Breng op smaak met kaneel, kerrie, marjolein en oregano.
  4. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktiijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  5. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kipreepjes mooi goudbruin.
  6. Meng de kipreepjes, de tomaten, de lente-uitjes en de vinaigrette door de pasta.
    Werk af met de pijnboompitten.

Tip(s)

  • Dit gerecht is zowel warm als koud lekker.

Inspiratiebron*: Het grote Libelle kookboek (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments