Volgen:
Pasta's

Farfalle met ham en erwtjes

Smeuïge vlinderpasta met krokante hamblokjes en zoete erwtjes in een romig sausje.
Pasta, erwten en ham vormen een perfecte en smaakvolle combinatie.
Super simpel klaar te maken en in een mum van tijd tover je dit lekker pastagerechtje op tafel!


Farfalle met ham en erwtjes

Bereidingstijd:  20min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 200g farfalle
  • 100g ham (blokjes)
  • bakboter of olie
  • 100g erwten (diepvries)
  • 1 knoflookteentje
  • peper en zout
  • 200ml room (bv. Campina)
  • 2 eidooiers
  • gemalen kaas
  • bieslook (afwerking)

Bereiding:

  1. Pel en snij het knoflookteentje fijn.
  2. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren van elkaar.
    Hou enkel de eidooiers bij (de eiwitten heeft men niet nodig).
  3. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  4. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de hamblokjes toe.
    Bak de hamblokjes mooi krokant.
  5. Voeg de erwten en de knoflook toe.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Laat enkele minuten meebakken.
  6. Meng de room met de eidooier in een kom.
    Voeg het room-eiermengsel bij de ham en de erwtjes en roer goed.
    Laat even inkoken.
  7. Meng de pasta door de romige ham & erwtensaus.
  8. Serveer een potje gemalen kaas bij de farfalle met ham en erwtjes.

Inspiratiebron*: Het grote Libelle kookboek (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie